Ecolodge

De accommodaties van Tipi Jungla Ecolodge zijn geïnspireerd door die van de inheemse volkeren van Midden- en Noord-Amerika. Zo verblijf je in een tipi; het huis van de Noord-Amerikaanse Dakota indianen. Of luier je in een hangmat in de Palenque; de hut van de Costa Ricaanse Boruca indianen. Deze stijlen passen perfect bij onze visie, de mystieke sfeer, het uitzicht op zee en de prachtige natuur.

De Tipi’s

De tipi’s bieden een unieke ervaring om in de jungle te overnachten. Je ademt, proeft, voelt en beleeft de ware schatten van het regenwoud. Onze tipi’s (6 meter doorsnede en 6 meter hoog) zijn gemaakt van sterk materiaal, gemonteerd op een frame van houten palen of bamboe stammen, waterdicht en bovenal aangepast aan de tropen. Ook zijn ze voorzien van een groot raam waardoor ventilatie mogelijk is. De indianententen hebben het comfort van een gewone slaapkamer. Je overnacht op ecologische wijze in ‘eenvoudige luxe’: de tipi’s zijn niet voorzien van airco en/of tv en uit de douches stroomt geen heet water. Warm water is niet nodig, de temperatuur van het water in het badkamer is rond de 25 graden!

plattegrond van de tipi

Plattegrond plateau, wc, tipi en terras

De tipi’s staan op een houten plateau met een prachtig uitzicht op de jungle. Iedere tipi is voorzien van een klamboe, kastje, tafeltje, bank of stoelen en bedden met ergonomische matrassen. Op het terras is een badkamer met douche en wc geplaatst. Er is geen gewone elektriciteit. De tipi’s worden verlicht middels lampen die werken op zonne-energie en/of kaarsen. Het unieke(door ons zelfgemaakte) meubilair maakt de rustieke stijl van de tipi compleet. Oftewel: kom je accu opladen in één van onze tipi’s!

Sfeervol en confortabel king size bed met ergonomish matrasTerrace of the teepee

 Wc gebouwtje Badkamer

De wc s en douches zijn eenvoudig en geheel in harmonie met de tipi’s en de omringende natuur. Elk gebouwtje bevindt zich naast de tipi en is gemaakt van hout van een eco-plantage. Het water is afkomstig van een nabijgelegen waterbron.

El Palenque
De Palenque is voor indianen een plek om bij elkaar te komen en wordt om die reden gebruikt voor belangrijke activiteiten  en ceremonies. Onze Palenque is gelegen op een heuvel en er zijn grote palen gebruikt voor het geraamte en palmbladeren voor het dak. De vloer is van hout. In de Palenque zijn enkele hangmatten en rustieke, zelfgemaakte tafels, stoelen en banken geplaatst.

Kom tot rust door bijvoorbeeld een boek te lezen op onze comfortabele bank of in een hangmat. Met een verse fruitcocktail in je hand kun je genieten van het beste wat Tipi Jungla te bieden heeft; een prachtig uitzicht op zee en de jungle. Laat je hierbij betoveren door alle geuren en indrukwekkende geluiden van het regenwoud.

   palenquePalenque (ocean and jungle view)

Comments are closed