Veelgestelde vragen

Voor een uitstekend verblijf bij Tipi Jungla Ecolodge kunnen onderstaande tips en vragen van belang zijn:

  • Wij zijn het hele jaar open.
  • De zomer of het droge seizoen is tussen december en april.
  • Het regenseizoen is tussen mei en november.
  • Pinautomaten en wasserettes vind je in Dominical en in Quepos.
  • De dichtstbijzijnde benzinepomp bevindt zich in La Guápil (7 km. ten zuiden, richting Dominical)
  • Laptops en andere elektronische apparaten (12V) kun je bij Tipi Jungla opladen.
  • Restaurants bevinden zich in de dorpen Matapalo, Hatillo en Dominical.
  • Regelmatig rijdt er over de dichtstbijzijnde weg Costanera Sur een bus in beide richtingen.
  • Wij hebben geen wifi. Indien nodig kunnen gasten onze pc gebruiken.

Geen warm water? De gemiddelde temperatuur in dit gebied is rond de 30 graden. Eerdere gasten gaven aan warm water niet te missen.

Geen elektra in de tipi’s? Het past niet in de tipi’s, bovendien houden wij rekening met de nachtdieren in de jungle, meer licht zou hen storen. Ook trekt sterk licht insecten uit de jungle. De tipi’s zijn verlicht met kaarsen (zacht licht) of met kleine zonne-energie lampjes. In de Palenque hebben wij wel elektra, hier kun je de batterijen van camera’s, telefoons etc opladen.

Hoe bereik ik Tipi Jungla en hoe lang is het rijden? Er zijn twee mogelijkheden om vanuit San José Tipi Jungla Ecolodge te bereiken. Via de ‘Carretera a Caldera’ die je deels langs de kust leidt (San José-Jaco-Quepos-Palma Quemada) of via ‘Cerro de la Muerte’ die je over een bergpas leidt (San José-San Isidro del General-Dominical-Palma Quemada). Beide wegen zijn geasfalteerd en het duurt circa 4 uur tot je Tipi Jungla bereikt. Je kunt zowel met de auto als per bus reizen. Voor de laatste kilometer tot de lodge heb je een 4 wiel aangedreven auto nodig. Meer over onze locatie.

Wat voor comfort biedt de tipi? Je overnacht bij Tipi Jungla Ecolodge ineenvoudige luxe’. Deze ‘eenvoudige luxe’ van overnachten op een eco-manier houdt in dat de tipi’s geen tv, geen airco en geen warm water hebben. Aan slaapcomfort ontbreekt het niet; alle tipi’s zijn voorzien van een goed bed met een zacht en ergonomisch matras. De ruimte van een tipi is bijvoorbeeld groter dan die van een doorsnee hotelkamer.

Wat kan ik in de regio van Tipi Jungla doen? Naast deelname aan onze tours kun je op eigen initiatief een bezoek brengen aan verschillende plekken. Ten noorden van Tipi Jungla op circa tien minuten rijden ligt Playa Linda, een verlaten strand om heerlijk te ontspannen. In Playa Matapalo (eveneens op tien minuten afstand) kun je naast relaxen ook surfen. Op dit strand kun je in de regenperiode zien hoe de beschermde zeeschildpad haar eieren komt leggen of hoe de zeeschildpadjes hun weg naar de zee vinden. Op een half uur rijden vind je het prachtige Nationaal Park Manuel Antonio, een topbestemming binnen Costa Rica.

Binnen een afstand van 7 tot 30 km. naar het zuiden liggen Hacienda Barú, playa Dominical en Marino Ballena Nationaal Park (beschermd walvisgebied). Op deze plekken kun je kajakken, surfen en deelnemen aan tours om walvissen en dolfijnen te spotten. Ten oosten van Dominical vind je de mooiste waterval in het zuiden van Costa Rica; de Nauyaca of je kunt een bezoek brengen aan de reptielentuin Reptilandia.

In de Pacifische regio kun je tours regelen om per boot naar Caño eiland te gaan. Hier kun je snorkelen, duiken en mogelijk zie je dolfijnen en walvissen (zoals de Bultrug) tijdens de boottocht. Ook vind je in het zuiden de mangroves van Sierpe, Drake Bay en de indianenreservaten van de Boruca en Guaymí stammen.

Hoe reserveer en betaal ik bij Tipi Jungla? Reserveren is wel gewenst, wij hebben namelijk maar 3 tipi’s. Je kunt ons een e-mail sturen met de data die je bij ons wilt verblijven. Graag ontvangen wij de betalingen contant. Je kunt bij ons terecht met euro’s, dollars of colones. Helaas (nog) niet met creditcards of betaalpassen.

Hoe zit het met malaria en muggen? Gevallen van Malaria of Dengue (knokkelkoorts) zijn nog niet bekend in het gebied van Tipi Jungla. In elk deel van Costa Rica zul je muggen tegenkomen. Enkele voorzorgsmaatregelen tegen muggenbeten kun je altijd nemen. We adviseren je om bij zonsondergang en -opgang je lichaam te beschermen met een anti-muggenmiddel (dat DEET bevat) maar ook door een T-shirt met lange mouwen en lange broek aan te dragen. De bedden in de tipi’s zijn voorzien van een klamboe.

Wat is de beste tijd om naar Tipi Jungla te gaan? Eigenlijk het hele jaar, maar het hangt helemaal af van je voorkeuren. Van december tot april is het zomer in Costa Rica. Dit houdt een droge periode met veel zonuren in. De maanden maart tot en met november zijn groener, koeler en natter. In de middag begint het dan vaak met regenen. Wil je walvissen aan de kust en zeeschildpadden op het strand spotten, dan kun je het beste in de maanden augustus tot en met november je reis naar Costa Rica plannen. Maar ook in de maanden januari tot maart kun je walvissen, die uit het noorden komen, zien.

Kan ik eten bij Tipi Jungla? Bij ons kun je naast overnachten ook eten. Wij kunnen je een ontbijt, lunch of avondmaaltijd serveren. Er staan diverse vegetarische maaltijden op het menu, maar wij houden ook rekening met de vleeseters. Het Costa Ricaanse gerecht Gallo Pinto vormt een heerlijke voedzame gezonde maaltijd. Dit bestaat uit rijst, bonen, eieren, bakbanaan en groenten. Wij houden ook van de Mexicaanse keuken en serveren je graag heerlijke gevulde wraps of ‘burritos’. De maaltijden worden vergezeld door een heerlijke vruchtensap gemaakt van tropisch fruit van het seizoen.

Wat moet ik meenemen? Wij adviseren je om in ieder geval een muggenmiddel met DEET, een T-shirt met lange mouwen en een lange broek, een kleine zaklamp, een poncho (wanneer je in het regenseizoen naar Costa Rica gaat), een fotocamera, bergschoenen, zonnecrème en geschikte kleding voor de tropen in te pakken.

Comments are closed