Biodiversiteit

De flora en fauna in de omgeving van Tipi Jungla Ecolodge is gevarieerd en rijk te noemen. Het ecosysteem bestaat uit tropisch regenwoud, oerbossen en vlaktes of weides. De tientallen meters hoge bomen vormen een dichte canopy (bladerdak) en er groeien honderden orchideeën en lianen.

De fauna is onder te verdelen in ongeveer 250 vogelsoorten, 50 zoogdiersoorten, 45 soorten reptielen/amfibieën en ontelbare soorten insecten en vlinders. In Tipi Jungla is de kans heel groot dat je een flink aantal van bovenstaande diersoorten zult zien. Waarnemingen zijn afhankelijk van het gedrag van het dier, dag of nacht, regen- of droge seizoen, stand van de maan, aanwezigheid van voedsel en voortplanting. En van je eigen gedrag en geduld.

Red-eyed tree frog (Agalychnis callidryas)

Northern Tamandua (T. mexicana)Fiery-billed Aracari (Pteroglossus frantzii)White-headed capuchin (Cebus capucinus) Green and black poison dart frog (Dendrobates auratus)Automeris belti mothThree-toed sloth ((Bradypus variegatus)Tipi Jungla ecolodge King vulture (Sarcoramphus papa)Green iguana (Iguana iguana)Chestnut-mandibled Toucan (Ramphastos swainsonii) Granular poison frog (Oophaga granulifera)

Comments are closed